Nordbor vallfärdar till solkusten

Publicerat: 01/08/2017

Turismen från de nordiska länderna till Spanien har på årsbasis stigit med 25 procent. Drygt en halvmiljon semesterfirare reste från vårt kalla klimat till de soliga kusterna under juni månad.

Turismen till Spanien fortsätter att blomstra. I juni besöktes landet av totalt 8,4 miljoner turister från hela världen, vilket motsvarar en ökning på 11,6 procent i jämförelse med samma månad i fjol. Det berättar nya siffror från Nationella statistikinstitutet, INE, i Spanien.

Det allra mest populära resmålet var de Baleariska öarna, dit de klassiska charterdestinationerna Mallorca och Menorca räknas. På fastlandet var Katalonien med metropolen Barcelona mest välbesökt, följt av regionen Andalusien med den sandstrandsbeklädda spanska solkusten.

Flest resor till Spanien utgick under juni 2017 från Storbritannien och Tyskland. Men nordborna ville inte vara mycket sämre.

Från Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige reste drygt en halv miljon, eller 513.000, människor till Spanien förra månaden. På årsbasis motsvarar det en häftig ökning med 25 procent.

 

Källa: di.se

« Tillbaka