Granada – Costa Tropical – Spanien

Utvalda objekt

Granada-Bild-01

Granada provinsen
Provinsen Granada ligger i södra Spanien, i den östra regionen av den autonoma regionen Andalusien. Provinsen är känd för Granada och det magnifika Alhambra dels för hem till Sierra Nevada Natural Park och bergiga utbud, med snötäckta toppar i Mulhacen och Veleta. I Granada kan det vara skidåkning på morgonen och sola på Costa Tropical på eftermiddagen.

Naturlig Grenada
Den fantastiska kontrasten mellan Granada gröna och frodiga “vega” (slätter), den förbluffande naturlig miljö av Alpujarras, och bländande bergskedjan Sierra Nevada, har ännu inte misslyckades med att imponera på besökare till regionen.

Interiören skönheten i regionen kombineras med 60 kilometer kust, känd som Costa Tropical, som också ligger i Granada provinsen, och som gör den naturliga skönheten i Granada komplett.

Granada stad
Staden Granada präglas av arkitektonisk prakt, ett rikt kulturarv och dess fantastiska bakgrund av Sierra Nevada. Den mest berömda landmärke i Granada är den 14: e århundradet Alhambra, en av de mest vördade exemplen på islamisk arkitektur i världen och en Unescos världsarvslista.

Granada har mycket mer att erbjuda besökare; hela staden har en unik känsla, med sin rikedom av gamla byggnader och stadsdelar, i kombination med en underbar, bohemisk och positiv atmosfär, Granada förtrollar alla som kommer på besök.

Sierra Nevada
Sierra Nevada är den näst högsta bergskedja i Europa, som ligger i Sierra Nevada National Park, är regionen kännetecknas av sin karga vildmarken, snötäckta berg, vackra Las Alpujarras region, vars gamla byar ligger vid foten av bergen.

Sierra Nevada (bergskedjan) är en del av vackra Granada, och är täckt med snö året runt. Topparna i Sierra Nevada stiga över 3000 meter höga, slutar vid Mulhacen topp som har en höjd av 3481 meter.

Sierra Nevada är en populär skidort och alpina sporter i södra Spanien. Det finns också utmärkt klättring, vandring och bergsklättring förhållanden.

Costa Tropical
Costa Tropical har ett särskilt pittoreska kusten, och är relativt orörd. Inte så välkänd som sin granne, Costa del Sol. Regionen har ett subtropiskt klimat, därav namnet de varma vintrar och varma somrar gör det till en idealisk året runt destination.

Costa Tropical lockar spanska semesterfirare och de som söker en mer traditionell smak området är beströdd med pittoreska fiske städer och vita bergsbyar. Några av de mest populära semesterorter på Costa Tropical är Almunecar, La Herradura, Salobreña och Castell del Ferro.

Las Alpujarras
Foten av Sierra Nevada är kända som “Las Alpujarras. Det är en region med fantastisk natur och forn Berber-stil byar och ger perfekt landskap och område för vandring och semester. Regionen kombinerar scener av skyddade dalgångar, djup raviner och gröna frodiga foten. Regionen har en mini-ekologi system Las Alpujarras är spektakulär. De jordbruksmarker som är nedanför Sierra Nevada ständigt vattnas av smältande snö från bergen.

Städer och byar i Grenada provinsen
Orgiva är huvudstad i Las Alpujarras, ligger på Costa Tropical. Det är en underbart, kosmopolitisk stad, med många nationaliteter som lever tillsammans, i ganska bohemisk atmosfär. Beläget i dalen av Guadalfeos floden, sitter Orgiva på 450 meter och har ett mildare klimat än många andra platser i Las Alpujarras. Det omgivande landskapet är täckt med olivolja, citron och apelsinodlingar.

Den charmiga byn Bubion ligger i den vackra natur regionen Las Alpujarras, i
Poqueiraklyftan. Byn ligger på den södra sluttningen av bergskedjan Sierra Nevada och har magnifik utsikt över omgivande snötäckta bergskedjan och resten av Las Alpujarras.

Byn Capileira ligger på gränsen för den eviga snön Sierra Nevada. De dramatiska utsikt ner i dalen och upp på bergssluttningarna i Sierra Nevada är ganska spektakulärt.

Acequias är en liten vit tvättad byn som sitter högt på stranden av Rio Torrente, en djup ravin huggen av floden som rinner ner från bergen i Sierra Nevada National Park, som också målar bakgrunder till denna vackra byn. Acequias är idealiskt beläget för att utforska den underbara naturliga regionen Las Alpajurras.

Den livliga kuststaden Motril är den största staden på Costa Tropical med en blomstrande ekonomi, baserad på jordbruk, fiske och dess
fritid port. Det ligger inbäddat vid foten av Sierra Lujar bergen, halvvägs mellan Malaga och Almeria, är staden en idealisk plats för dem som
som vill utforska skatterna i kust- och inlandsområden i Andalusien.

Almunecar, tillsammans med sin granne La Herradura bildar turist huvudstad i Costa Tropical. Staden ligger på en kulle vid mynningen av två floder, slingrande ner till kusten, i provinsen Granada i Andalusien. Härifrån kan du nästan nå ut och beröra Afrika och dess speciella klimat.

Gastronomi
Granadas köket påverkas av den belägen mellan bergen och Medelhavet. Regionen kombinerar färska skaldjur specialiteter från kusten i Costa Tropical, med rika, rejäla grytor och kötträtter från fjällvärlden. Vikten av regionen under den moriska ockupationen syns också i Granada köket, med rika kryddor och söta tips, såsom honung, som ingår i lokala rätter.

Klimat
Klimatet i provinsen Granada är varierande, med Costa Tropical regionen och dess subtropiska, året runt varma klimatet, och inlandet och Sierra Nevada-regionen, som har allt
året runt snötäckta berg, varma somrar, men avgjort kyliga vintrar.

besthome-200

Contact

 

« Tillbaka