Alicante – Costa Blanca – Spanien

Utvalda objekt

Distrikts-Alicante

Alicante Provinsen

Alicante provinsen ligger på den östra kusten av den iberiska halvön, och är den sydligaste provinsen inom Valencia regionen. Den största internationella flygplatsen är El Altet.

Pulserande städer och moderna turistanläggningar, typiska Medelhavs byar där tiden verkar har stannat, ändlösa gyllene stränder och kristallklart vatten, en grönskande kust som erbjuder imponerande klippor och vikar.
Inte långt från kusten hittar man de naturliga salt saliner vilket består av en mycket unik natur, samt bergskedjor och skogar av enorm skönhet.

Provinsen har över 300 soldagar, med en medeltemperatur på 17 grader året om.

Alicante är den fjärde mest befolkade provinsen med 1.917.012 invånare. Provinsen välkomnar mer än 5 miljoner turister om året.

Provinsens huvudstad, Alicante, är idealiskt beläget mellan de natursköna bergen och Medelhavet.
Rik historia, många monument och elegant strandpromenader inbjuder en att upptäcka charmen av provinsens gömda skatter.

Benidorm är turistcentrumet. Dess strategiska läge ger ett behagligt mikroklimat under hela året.
Dessutom har Benidorm det mest omfattande utbudet av boende och underhållning i hela Spanien.
Benitachell är det perfekta stället för att undvika stora folksamlingar och mycket rörelse. Havet och lugnet på de vackra stränderna är en fröjd för naturälskare.

I Calpe, hittar man El Peñón de Ifach, den enorma klippan som är Costa Blancas huvudsymbolen. 332 meter hög, dominerar denna klippa vyn på den populära bardorten.

Staden Denia erbjuder en varierande kustlinje. I söder hittar man det vackra landskapet bestående av klippor och vikar längs kristallklart vatten medans norr om staden ligger marinan, omfattande av långa sträckor av sand stränder.

Javea är ett paradis just för sin naturliga skönhet. Ett stort utbud av utsiktspunketer runt om staden erbjuder oerhört vackra utsikter över den grönskande kusten.

Moraira, beläget inom en mysig vik, är en trevlig genuin spansk Medelhavsby. Inom den pittoreska hamnen ligger den prestigefyllda Club Nautico de Moraira, vilket anses vara en av de bästa småbåtshamnar i Valencia.

Torrevieja är en av de mest populära städerna i regionen och erbjuder ett mångfald av aktiviteter. Bland den rika växtligheten och palmerna förekommer vikar, magnifika stränder och saltlaguner.

Altea är en skatt, känd för att vara en av vackraste gamla städerna längs Medelhavet. Den magiska känslan i staden har under flera år lockat både konstnärer och hantverkare från hela världen som känner inspiration från skönheten av områdets natur och kuster.

Promenera genom huvudstadens gamla kvarter, följ rytmen i Benidorm, låt charmas av de mysiga hamnarna, eller beundra det varierandet landskapet är bara ett fåtal saker som Alicantes provins kan erbjuda dig.

 
ALICANTE Alicante är ett Barcelona i miniformat och långt ifrån en renodlad turistfälla. Huvudstaden på Costa Blanca är en genuin spansk stad som har precis allt. Här råder en avslappnad stämning och på den fina sandstranden i centrala Alicante samlas folk i alla åldrar för att njuta av sol och bad i värmen. Förbindelserna med Sverige och övriga Europa är mycket bra och det tar bara 15 minuter att ta sig in till stan från Alicantes flygplats.

BENIDORM Norr om Alicante ligger storslagna Benidorm, som tack vare sina fantastiska stränder och sitt breda utbud av boende, restauranger och nöjesaktiviteter har kommit att bli ett av Costa Blancas främsta turistmål. Den gamla stadskärnan är belägen på en hög udde, och står i stark kontrast till de breda avenyerna med moderna byggnader, affärer och uteserveringar som sträcker sig längs den fem kilometer långa kustremsan. Benidorm var från början ett fiskeläge med enkel bebyggelse kring San Jaime-kyrkan från 1700-talet. Kyrkan med sina blåtonade valv reser sig över slingrande gränder och pittoreska avsatser.

BENITACHELL ALICANTE Nyproducerad Exklusiv villa med takterrass. Benitachell Alicante, Costa Blanca.Kommande nyproduktion i Finestrat, strax utanför Benidorm. Bostadsområdet består av 15 familjehus i modern skandinavisk design och kvalité. Här finns alla tänkbara bekvämligheter, endast 5 minuter till centrala Benidorm. Med planerad inflyttning oktober 2014 (6 månader från kontraktets undertecknande). För mer information kontakta Best-Home i Alicante.

VILLAJOYOSAS Sjöfartstraditionen förstärks varje år i slutet av juli då morerna anländer sjövägen för att bekämpa de kristna . Från Villajoyosa (“La Vila”) , huvudstad i regionen Marina Baixa, kan vi se topparna i Sierra de Aitana och Puig Campana , en naturlig bergsbarriär som skyddar området från nordliga vindar och därmed bidrar till behagliga temperaturer året om. Den beskyddade staden kännetecknas av den vackra stranden med de färgglada husen som gjorde det enklara för sjömännen att hitta hem när de kom från havet med sina fartyg.

Orba är en typisk spansk by som ligger 18 km inåt landet från de populära kustorterna Javéa, Denia och Calpe, drygt 1 timmes bilresa från både flygplatsen i Alicante och Valencia. Trots att byn bara består av dryga 2.100 invånare har den allt man behöver och dofterna från citron-, mandel och olivträden samt apelsinodlingarna bidrar till den spanska genuina känslan. Vingårdarna i Jalóndalen producerar dessutom några utmärkta viner både när det kommer till rött, vitt och rosé med olika karaktär. I september tar lokalbefolkningen sin druvskörd till den kooperativa bodegan i Jalón för bearbetning. Detta är väl värt att uppleva på plats. Hit kan du ta med tomma behållare och prova på olika viner i vintunnor innan du bestämmer dig för att köpa. Det stora lokala utbudet på vin drar dessutom ner priset vilket gör det möjligt att hitta utmärkta lokala viner på stormarknaden för ca 1€ litern.

 

Alicante

Contact

 

 

 

 

 

« Tillbaka