Torrevieja – Costa Blanca – Spanien

Utvalda objekt

Torrevieja är en stad och kommun i provinsen Alicante i sydöstra Spanien med drygt 102 000 invånare. Torrevieja fick sitt namn då staden växte jämte tornet Torre, så man la till detta till stadens gamla namn La Vieja.Beläget lite drygt 4 mil söder om Alicante i Spanien, och tack vare ortens geografiska placering så finns här ett unikt mikroklimat, vilket innebär att många funnit sitt andra hem här med fenomenalt väder året om! Temperaturen varierar från 15 – 35 grader under en stor del av året.Staden ligger vid Medelhavet cirka 50 km söder om Alicante på Costa Blanca-kusten. Staden med om- nejd är året runt populär för svenska och norska turister, vilka därför inte sällan även äger fastigheter eller lägenheter i området.För skandinaver finns två livaktiga föreningar: Mas Amigos och Club Nordico samt en skandinavisk skola, och ett antal svenska matbutiker
La Mata, (officiellt kallad Torrelamata), på den soliga Costa Blanca, är en idealisk plats för en semester i Spanien. Byn La Mata är en typisk spansk by som inte bara har några utmärkta, långa sandstränder, den har också en utmärkt street marknad varje onsdag morgon och några lysande barer, butiker och restauranger. La Mata på Costa Blanca. När du besöker La Mata på semester, eftersom La Mata är på den östra delen av Costa Blanca, vara beredd att se några fantastiska solnedgångar. När du besöker La Mata på semester, eftersom La Mata är på den östra delen av Costa Blanca, vara beredd att se några fantastiska solnedgångar.
La Zenia , ligger på Costa Blanca söder strax söder om staden Torrevieja. Denna kuststräcka är känd som Orihuela Costa. La Zenia är en liten men hektisk turistort med sina fina sandstränder. Det har många restauranger, barer, butiker och bra service på grund av det stora antalet människor som bor här året runt. La Zenia är ca 40 minuter från Alicante flygplats och cirka 20 minuter från flygplatsen i San Javier (Murcia). Huvudvägen N-332 går genom La Zenia rondellen med dess utbud av affärer och restauranger. Det stora shoppingcentret Zenia Boulevard är på 161.000 m² cirka 150 butiker, flera restauranger av olika nationaliteter och 5.000 parkeringsplatser är också belägna i detta område.
Orihuela är den historiska huvudstaden i låglandet längs floden Segura. Området betraktas som ett viktigt jordbruksområde i den sydöstra delen av provinsen Alicante. Samhället är mycket stor (som en följd av den historiska position) och omfattar 23 kilometer från utmärkt strandlinje som inkluderar platser som Punta Prima, Playa Flamenca, Cabo Roig, La Zenia, Campoamor och Mil Palmeras, där norrmän, svenskar, engelska , tyskar och andra EU / EES har bosatt sig i de senaste åren i nya och moderna bosättningar (Chiringito). Kustområdena utgör ett stort turistcentrum och är känd som Orihuela Costa.
Cabo Roig ligger vid kusten i Orihuela, söder om Costa Blanca, cirka 40 minuter från Alicante flygplats. Bostadsområdet i Cabo Roig anses vara juvelen i den södra delen av Costa Blanca. Känd för sina sandstränder, lyxiga villor och natursköna promenad från skär till Medelhavskusten. De viktigaste stränderna är “Cala Caleta” och “Cala Capitan”. Båda har tilldelats EEG Blå Flagg för sin skönhet, miljövänlighet och kvaliteten på sina tjänster. Mångfalden och kvaliteten på tjänster och restauranger är utmärkt, både på stranden och hamnen i Cabo Roig. Det är lätt mellan de två. Porten kröns av den gamla “Torre Vigía de Cabo Roig”. Detta område är idealiskt för att njuta av lugn havsmiljön. Längs huvudgatan finns det ett brett utbud av internationella restauranger för alla smaker.
Ciudad Quesada ligger på Costa Blanca söder staden Torrevieja. Närliggande städer inkluderar Rojales och San Fulgencio. Att ta sig till Ciudad Quesada från närmaste flygplatserna är okomplicerad,. Ciudad Quesada är inåt landet från kusten
 Villa Martin, söder om Costa Blanca i Alicante-provinsen, som ligger ca.25 minuter från Murcia flygplats och ca.45 minuter från Alicante flygplats. Villamartin är ett populärt semestermål, vackert beredd runt en väletablerad golfbana. Mångfalden av vegetation och djurliv gör Villamartin är ett bra ställe att besöka. Regionen har ett avundsvärt klimat året runt, med en medeltemperatur på 19 grader. Antal invånare varierar kraftigt, på grund av tillströmningen av golfare och turister under hela året. Villamartin Plaza är ett trevligt torg med palmer, säkerhet, köpcentrum och ett brett utbud av restauranger för alla smaker.
 Playa Flamenca, vid Orihuelakysten söder om Costa Blanca, bara 25 minuter norr från Murcia flygplats och 45 minuter söder om Alicante flygplats. De största attraktionerna på “Playa Flamenca” är naturligtvis stränderna. Det är en idealisk plats att njuta av en riktigt avkopplande semester, njuta av Medelhavets sol och lugn i en trevlig utväg. Medelhavsklimat, en av de friskaste i världen; subtropiska och torr. Somrarna är långa och varma med milda vintrar, vilket möjliggör för utomhusaktiviteter året runt. Det är svårt att ge ett exakt antal invånare, eftersom det varierar kraftigt, men de flesta utländska medborgare är brittiska. På sommaren, badstranden “Playa Flamenca” besöks av tusentals turister, men vintrarna är ganska tyst och lugnt. Badplats “Playa Flamenca” har fått det prestigefyllda “EEG blå flagga” för ett kontinuerligt underhåll och service av sina badstränder. Stränderna har rent vatten och fin gyllene sand. Det finns steniga områden och promenad område som skyddas längs kusten.

« Tillbaka