Mallorca – Spanien

Utvalda objekt

Mallorca-distrikt-1

 

Mallorca har en mängd olika turistorter som man kan välja mellan. De norra delarna av ön lämpar sig allra bäst för de som vill ha det något lugnare. Här satsar man väldigt mycket på handikappsanpassade hotell och stränder, barnvänliga miljöer och så vidare. I de norra delarna, där bland annat Alcudia ligger, väljer man att bo om man vill koppla av och bara njuta av lugn och ro under sin semester. Beger man sig däremot längre söderut och hamnar i till exempel Palma Nova och Magaluf kan man förvänta sig raka motsatsen. Hit åker förväntansfulla ungdomar med en stor festkassa för att njuta av solen under dagarna och sedan ge sig ut bland de många barerna och nattklubbarna hela nätterna. Beger man sig däremot längre söderut och hamnar i till exempel Palma Nova och Magaluf kan man förvänta sig raka motsatsen. Hit åker förväntansfulla ungdomar med en stor festkassa för att njuta av solen under dagarna och sedan ge sig ut bland de många barerna och nattklubbarna hela nätterna.

Beger man sig däremot längre söderut och hamnar i till exempel Palma Nova och Magaluf kan man förvänta sig raka motsatsen. Hit åker förväntansfulla ungdomar med en stor festkassa för att njuta av solen under dagarna och sedan ge sig ut bland de många barerna och nattklubbarna hela nätterna.

Här är det lugna som bortblåst och stämningen är jämt på topp.

Är man ute efter en storstadssemester kan man bege sig till Palma de Mallorca. Huvudstaden på ön. Det är en ganska liten storstad om man jämför med andra storstäder, men trots det har Palma allt som krävs för att det ska räknas som storstad. Shopping, restauranger, nattliv, barer, varuhus, kultur och historia.

Besök den magnifika katedralen eller det fantastiska museet i Palma.

Mallorca är de återkommandes ö, och det säger ganska mycket. Har man en gång varit på Mallorca är det lätt att bli förälskad i ön. Just därför är det många turister som väljer att komma tillbaka år efter år.

Här på sidan kan du läsa ytterligare information om de olika turistorterna på ön. Läs också om olika utflykter och sevärdheter som är värda ett besök under din semester.

 Best-Home-kontorssida-150-100Contact

« Tillbaka